Geslaagde kerstmarkt op obs de Boog Bospolder

Donderdagavond 14 december om 17.30 uur was de school open om iedereen in de gelegenheid te stellen om naar de kerstmarkt te gaan.
De opbrengst van de kerstmarkt zal dit keer voor de helft ten goede komen van Het Glazen Huis - 3FM Serieus Request: Het opsporen door Rode Kruis-hulpverleners van vermiste kinderen in conflictgebieden, het herstellen van het contact met hun familie en het thuisbrengen van deze vermiste kinderen.

Dit keer werd de kerstmarkt, in verband met het weer, in de school gehouden. Bij binnenkomst van de poort was er een vuurkorf en een opgetuigde kerstboom om in de juiste kerstsfeer te komen voor de kerstmarkt. In de school waren drie plekken waar de kerstmarkt was klaargezet.
In de kleuterhal stond de catering, moeders verkochten hier heerlijke zelfgemaakte hapjes, chocolademelk, soep en poffertjes. Juf Els zat er met de raadselpot (hoeveel kralen zaten er in de pot?). Ook was hier de zangmicrofoon voor het goede doel te vinden. Leerlingen van de school toonden hier hun zangtalent en hoopten hiermee een bijdrage te verkrijgen voor het goede doel.
In de speelzaal was de 'Winkel van Sinkel', hier veranderde veel kleding, spelletjes en gebruiksartikelen van eigenaar tegen een geringe vergoeding.
De centrale hal op de eerste verdieping was ingericht door TOS medewerkers in een spelletjes paradijs. Hier konden de kinderen allerlei spelletjes onder begeleiding van de TOS medewerkers doen.
Het was deze avond erg druk met ouders, leerlingen en andere belangstellenden. De sfeer was erg gezellig en de opbrengst mag er ook wezen. Na afloop van de kerstmarkt is de financiele balans opgemaakt.
De avond heeft € 296,60 opgeleverd.
De helft van de opbrengst van de Kerstmarkt zal overgedragen worden aan 3FM Serious Request.
De andere helft zal besteed worden voor de aanschaf van versieringsmateriaal voor de school.
Wij vinden dit een heel mooi bedrag voor een zeer geslaagde kerstmarkt!!

Wij willen graag alle medewerkende ouders enorm bedanken voor hun inzet tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de kerstmarkt. Zonder deze hulp kunnen wij als leerkrachten de kerstmarkt niet organiseren. Super fijn dat ouders en leerkrachten deze kerstmarkt tot een geslaagde avond hebben gemaakt!

Update: 15-dec-2017 door Henny De Koning