"Lekker Fit" School

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam te weinig bewegen en doorgaans ongezond eten. Daarom doet De Boog mee aan het project Lekker Fit. Dit project heeft voor elk leerjaar een lesprogramma over voeding en bewegen.

Kleuters krijgen elke dag gym, binnen of buiten. Eenmaal per week krijgen ze gym van de sportdocent in de grote gymzaal. Groep 3 t/m 8 krijgt drie keer per week gym. De kinderen volgen regelmatig workshops in een bepaalde tak van sport, zoals voetbal, honkbal, hockey en volleybal. Jaarlijks worden de kinderen eenmaal getest op conditie. Ze worden ook gemeten en gewogen. Zo kunnen u en het kind zien hoe "fit" het kind is.

Fruitpauze012010

Eten tijdens de pauze

Op school houden we per dag twee maal pauze. Rond 10.00 uur is het tijd voor de eerste pauze. Deze pauze noemen we ook wel "de fruitpauze". Iedereen in de klas eet dan een stuk fruit of groente en drinkt er water bij.

Tijdens het overblijven eten de kinderen brood en drinken iets gezonds. We proberen als school slechte voedinggewoonten te voorkomen. De kinderen leren we dat gezond eten belangrijk is. Hierover krijgen zij ook lessen in het lesprogramma van Lekker Fit.

Trakteren

Als uw kind jarig is mag het trakteren in de klas en de klassen rond. Feest is feest, dus uw kind mag dan ook iets lekkers trakeren. Houdt u er wel rekening mee dat één stuk lekkers voldoende is en dat de rest dus in de tas mee naar huis gaat. het liefst zien wij een gezonde traktatie, bijvoorbeeld fruit of een zakje ongezoete popcorn.

Sporttoernooien

Op woensdagmiddag doet De Boog mee aan sporttoernooien die georganiseerd worden door Sport en Recreatie Rotterdam. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven bij de sportdocent. De Boog heeft een speciaal sporttenue voor deze toernooien.

Sporten na schooltijd bij de schoolsportvereniging

De leerlingen van De Boog kunnen ook na schooltijd sporten. En wel bij onze eigen schoolsportvereniging. Dat houdt in dat sportverenigingen uit heel Rotterdam naar de wijk komen, zodat leerlingen na schooltijd díchtbij school kunnen sporten. www.schoolsportvereniging.nl

Lid worden?

Dat kan. Als uw kind lid wordt van een sportvereniging kan het trainingen volgen in de gymzaal van onze school in Schiemond. Leerlingen kunnen kiezen uit voetbal, basketbal, volleybal, judo en turnen. U kunt uw kind opgeven bij de schoolsportcoördinator.

Update: 13-sep-2018 door Tamara Groenewegen